Blog

Brak

Published in Objave. Oznake:, , , , , , , , , , .

Brak

Brak kao prelomna tačka u životu
Zašto nam je brak toliko važan? Prije svega brak je kruna ljubavi i veze. Naravno da postoje i brakovi sklopljeni čisto iz religioznih ili materijalnih razloga, ali njih je sve manje u današnjem dobu i skoro su nepostojeći na našem području. Prošla su vremena ugovorenih ljubavi i brakova skopljenih iz želja porodice, danas sebi birate bračnog druga i s njim/njom provodite ostatak života.

Brak = ljubav
Da li ste svog odabranika/cu pronašli u klubu, na poslu ili na dating stranicama kao što je Brbljaona.com, ishod je isti – zabavljate se, zaljubite se, zavolite i naposljetku uzmete. Period medenog mjeseca je svima najljepši u životu ali ono što zaista brak čini brak je period nakon medenog mjeseca. Kada vas poklope obaveze i posao, eventualno i djeca, borba kroz koju morate proći da ostanete zajedno bez ljutnje i svađe je temelj uspješne veze i uspješnog braka. Osnova da vaš brak bude ispunjen srećom je komunikacija. Parovi koji su u toku veze skrivali svoje ličnosti jedno od drugog ili se predstavljali u lažnom svjetlu će imati poteškoće ostati zajedno kad krenu provoditi 24 sata zajedno. Ako ste se upoznali na internetu na stranicama poput Brbljaona.com taj će vam dio vjerovatno biti mnogo jednostavniji, jer se isprva ne poznajete uživo manje su šanse da ćete lagati jedno drugo te ćete preko poruka naučiti kakva je zaista osoba sa druge strane linije.

Budite iskreni jedno prema drugom i ne gutajte huju do momenta eksplodiranja nego redovno diskutujte o stvarima koje vam smetaju te kompromisima ih rješavajte. Koje god poteškoće vam život donio, ne zaboravite, vaš bračni drug je vaš najvažniji saputnik u cijeloj toj priči i niko kao on/a vas neće razumjeti niti toliku podršku pružiti.

Ljubite se, darujte se i najvažnije od svega – volite se svim srcem svaki dan.