Blog

Dating

Published in Objave. Oznake:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Dating

Kako biti uspješan na današnjoj dating sceni?
Moderna dating definicija

Šta danas znači imati usješnu vezu i da li se mnogo razlikuje od dating koncepta? Vremena se mijenjaju i s njim i ponašanje društva te međuljudski odnosi. Nekadašnji izlasci uživo sad se često dogovaraju na dating stranicama kao što je Brbljaona.com. Dating danas nema isto značenje kao prije 20 godina i ko se nađe single u kasnijem životnom dobu se često osjeća izgubljeno na dating sceni.

Nekadašnji izlasci su značili zabavljanje i „vezu“ dok danas ne znače ništa više nego probno biranje partnera. Mladi ljudi sve česće imaju i po nekoliko partnera u isto vrijeme dok ne odluče ući u vezu sa jednim od njih i raskinuti kontakt sa ostalima. Ako niste sigurni da li ste jedina osoba u nečijem životu ne ustručavajte se pitati! Ne postoji ništa gore nego imati osjećaj da vas je neko prevario iako to druga strana vjerovatno nije niti htjela niti znala. Komunikacija je temelj sve veze, te ako partnera/icu želite samo za sebe, recite im to!

Uspješna veza
Upoznali ste nekoga na ulici, poslu ili Brbljaona.com? Uspjeli ste ga/ju zadiviti svojom ličnosću, ili obrnuto? Odlično, odsad ste zvanično izašli iz dating scene i započeli ste ekskluzivnu (nadamo se monogamnu) vezu sa odabarnikom/com vašeg srca. Komunicirajte o svojim željama i što je ranije moguće utvrdite kojim stvarima se možete prilagoditi i koje stvari su vam za budućnost važne. Ne dozvolite da vam faza medenog mjeseca (u trajanju od prvih par mjeseci veze) pomuti pamet te da pristajete na stvari kojima se inače cijelim svojim bićem suprostavljate. Na vrijeme spriječite mogućnost da vam se slomi srce tako što ćete u novu vezu ući tolerantni, prihvatljivi i iskreni u vezi svojih želja i mogućnosti.